Dag 10 - Filippenzen 4:10-23

De laatste dag van het 'officiële' Samen Bijbel Lezen-stuk. Maar in de Facebook-groep gaan we gewoon verder. Je kunt daar aanhaken bij een nieuw leesplan, of je kiest zelf een bijbelboek uit.

Hieronder zoals je gewend bent mijn sleutelvers, observaties en toepassing. Klik op 'Bekijk'. Uiteraard nodig ik je uit om in de Facebook-groep te posten wat jij kunt met de bijbelstudie van vandaag.

Nu moet ik wel één ding bekennen. Zowel bij de bijbelstudie van vandaag als de bijbelstudie van gisteren heb ik eigenlijk meerdere dagen over gedaan. Er zit gewoon zoveel in deze teksten. Voel je dus vrij om dat ook te doen, nu of in de toekomst. Het kan geen kwaad om meer dan 1 dag stil te staan bij dezelfde tekst.

Bekijk +

Eén sleutelvers waar ik bij stil stond, was vers 13:

"Ik ben tegen alles bestand door hem die mij kracht geeft."

Wow. Als je ergens mee zit, als je op een terrein beproeft wordt, als je met zonde worstelt, dan is dit vers zo'n bron van kracht. Mijn toepassing? Deze tekst heb ik uit mijn hoofd geleerd en wil ik toepassen als ik het moeilijk heb.

Een andere dag stond ik stil bij vers 17:

"Niet dat ik de gave zoek, maar ik zoek de vrucht die op uw rekening toeneemt."

Een prachtige aanmoediging om schatten te verzamelen in de hemel. Mede naar aanleiding van deze tekst heb ik besloten een vriend te sponsoren die naar Azië ging om daar zijn landgenoten in de gevangenis te bezoeken. Ik heb al mijn Award-miles opgeofferd om hem een paar honderd euro te besparen.