Hartelijk welkom bij De Geheime Kerk Bijbelschool

Hartelijk welkom bij de eerste module van de Geheime Kerk Bijbelschool. Gaaf dat je aan de slag wilt met Gods Woord en met gebed.

Niet zo lang geleden las ik het boek 'Switch, How to Change Things When They Are Hard' (ofwel: 'Schakelen, hoe verander je dingen die moeilijk zijn'). In het boek wordt onderzocht waarom sommige mensen wel gewoonten veranderen en anderen niet.

De schrijvers maken een vergelijking met een ruiter (dat is je verstand), een olifant (je gevoel of motivatie) en het pad (het moet makkelijk zijn om de goede gewoonte te doen). Deze module is zo opgezet dat we een (nieuwe) gewoonte aanleren, namelijk dagelijks of vrijwel dagelijks persoonlijke tijd met God doorbrengen.

Neem eerst de vier kernlessen hieronder door. Dat is voor 'de ruiter', die moet weten waarom en hoe hij iets doet.

Meestal hebben we wel genoeg motivatie om te beginnen maar om het vol te houden? Lees daarom samen met mij de brief aan de Filippenzen in tien dagen in de sectie 'Samen Bijbel Lezen'. Word ook lid van de besloten Facebook-groep. Deze is alleen toegankelijk voor cursisten van de Geheime Kerk Bijbelschool.

Als je tussendoor nog eens tijd hebt, kijk dan op de bonuspagina waar je de samenvatting, worksheet, leesplanne en een overzicht met hulpmiddelen vindt EN mijn boek 'Recht uit het Hart' gratis kunt downloaden.

E-mail me op jan@schrijver-janvermeer.nl als je vragen hebt. Veel zegen!